Amsterdam, 4 april 2013

PERSBERICHT

Eén van de vier ateliers van schilder Van der Vegt is vannacht volledig afgebrand. Hiermee is bijna het gehele oeuvre opgebouwd in de afgelopen 30 jaar, in vlammen opgegaan. Dit atelier deed ook dienst als opslag. Daarom is het een grote klap voor de schilder en zijn medewerkers.
Honderden schilderijen zijn verdwenen: impressies van de natuur, gebladerte, vazen, portretten van bekende en onbekende Nederlanders. In 2012 hing zijn gebladerte serie bij de Europese Commissie in Brussel.

In de opslag stond ook een serie portretten van 40 kunstenaars uit Ruigoord gereed voor een expositie deze zomer in het stadhuis van Amsterdam in het kader van het 40 jarig bestaan van dit kunstenaarsdorp. In de winter van 2009/2010 waren deze portretten onderdeel van een expositie in het Amsterdam Museum.
Vanaf 1979 wordt het werk van Van der Vegt met grote regelmaat geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Van der Vegt schilderde ook het portret van Johan Cruijff dat nu in de Amsterdam Arena hangt.

Van der Vegt (1953, Dalfsen) volgde de Groningse academie Minerva van 1974-1979, woont sinds de jaren 80 in Amsterdam, nadat zijn atelier in het Groningse Beijum afbrandde.

Van der Vegt heeft nog ateliers in de Jordaan, Amsterdam Noord, en Ruigoord (westelijk havengebied).

De politie onderzoekt op dit moment nog hoe de brand heeft kunnen ontstaan, er zijn 2 mannen aangehouden, het gebied is nog niet vrij gegeven.


(Einde persbericht)
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Atelier Van der Vegt + 31 (0) 6 52 04 61 70
www.ateliervandervegt.nl - info@ateliervandervegt.nl